Barnmorska Stål

Detta kan jag hjälpa dig med


gravidmassage gravid Halland Laholm Skåne Båstad Småland

GRAVIDMASSAGE

Unna dig en avslappnande och skön stund med mjuk massage under graviditeten eller som nybliven mamma. Gravidmassage är en avslappnande behandling som hjälper kroppens belastade cirkulation och kan minska svullnad och spänning som uppstår vid graviditet eller efter födseln.


Kroppen belastas annorlunda under en graviditet och första tiden med din bebis och den ändras fysiologiskt vilket kan ge ökade spänningar och stressreaktioner i kroppen. Massagen kan hjälpa till att minska stress och öka ditt välbefinnande.


Jag är diplomerad gravidmassageterapeut och det går att få massage under hela graviditeten och så länge du önskar efter födseln. 


Gravidmassage 30 min - 495:-

Gravidmassage 60 min - 895:-

Aktupunktur gravid föda barn barnmorska

AKUPUNKTUR

Akupunktur är en mångtusenårig kinesisk läkekonst som utövas världen över. Jag är utbildad i västerländsk medicinsk akupunktur och behandlar enligt evidens och beprövad erfarenhet. 


Akupunktur kan vara effektivt som smärtlindring vid olika tillstånd men kan även ge effekt vid till exempel graviditetsillamående, sömnproblem, migrän, stress och amningsproblematik. Som 


Akupunktur fungerar genom att trigga igång kroppens egna smärthämmande system och kan på så sätt lindra smärta samtidigt som det ger en ökad cirkulation och en avsvällande effekt. Det kan också fungera lugnande och avslappnande. Biverkningarna är få, den vanligaste är liten stickblödning, där nålen suttit. Behandling med akupunktur behöver upprepas i början gärna tre gånger per vecka för att sedan glesas ut. Ofta krävs minst fem behandlingar för att få riktigt god effekt. 


Akupunktur första besöket ca 1 h - 895:-

Resterande besök ca 30 min - 495:-

Paketpris 7 behandlingar 3 000:-

Barnmorska Ståhl Laholm Halland gravid

FÖDELSEFÖRBEREDANDE SAMTAL OCH UTBILDNING

Graviditet och födelse är en av de största existentiella händelserna i en kvinnas och familjs liv. Om detta pratas det relativt lite i vår kultur idag och det tycker jag är synd.


För att optimera ditt mående inför graviditet, under graviditeten, inför födelsen eller i efterförloppet finns jag tillgänglig för samtal kring det du och eventuellt din partner behöver samtala om. Det kan vi göra antingen hemma hos er, här hos mig eller via nätet. Jag föredrar dock att ses på riktigt.


Att vara barnmorska innebär att följa kvinnor under hela livets olika skiftningar. Just kring graviditet och födsel brukar många känslor komma upp som kan behöva bearbetas innan man är redo att föda och knyta an till sin nya bebis. En del har tidigare födelsetrauman som behöver bearbetas innan den nya födseln kan ta plats. Ibland kan postpartumtiden kännas jobbig och det kan även gälla relationsproblematik i familjen, mellan partners eller kring syskon. Välkommen att boka din tid!


Födelseförberedande utbildning erbjuds till födande med partner eller stödperson, då ingår även praktiska övningar. Kursen ges uppdelat på två tillfällen och kan göras tillsammans med andra par om det önskas. 


Barnmorskesamtal 1,5 h - 1 500:- (plus milersättning och körtid över 30 min.)

Födelseförberedande utbildning 1,5 h x 2 - 3 000:-/par 

gravid föda barn graviditet

BARNMORSKEBESÖK UNDER GRAVIDITET

Under graviditeten kan det ibland uppstå oro och då kan det vara skönt att ha en barnmorska som kommer hem till dig och till exempel känner och lyssnar på bebisen i magen, hjälper till under latensfasen eller bistår med andra undersökningar och råd i samband med graviditet och födsel. Detta kan göras som enstaka besök eller regelbunden kontakt. Det är inte ett alternativ till utan ett komplement till den ordinarie vården på barnmorskemottagning och sjukhus. 


Barnmorskebesök i hemmet 1 500:- (plus milersättning och körtid över 30 min.)

Gravid graviditet föda barn

BARNMORSKESTÖD VID PLANERAD SJUKHUSFÖDSEL

Om du väljer att föda ditt barn på sjukhus men önskar ha med mig som stöd under hela upplevelsen, kan jag vara stödperson under slutet av graviditeten, födseln och första tiden hemma. Att ha stöd omkring sig av människor man lärt känna och litar på ökar chanserna till en positiv födelseupplevelse. Jag kommer inte att ha det medicinska ansvaret när vi kommer till sjukhuset men kan under tiden hemma bistå med stöd, undersökningar och att lyssna på bebisen. Vi träffas redan under graviditeten och har ett förslossningsförberedande samtal där vi går igenom dina önskemål. 


Barnmorskestöd vid sjukhusfödsel 25 000:- för omföderska

Barnmorskestöd vid sjukhusfödsel 30 000:- för förstföderska

BB hemfödsel bebis gravid

BB HEMMA / AMNINGSSTÖD

Efter din bebis är född, kan det ibland uppstå frågor kring första tiden hemma med amning/ matning och bebisvård eller tankar kring det nya familjelivet. Att slippa åka iväg till vårdinrättning och träffa olika människor kan vara skönt och istället få en barnmorska som du träffat under graviditeten och som kommer hem till dig. Jag har lång erfarenhet av amning och bebisvård och brinner för att alla familjer ska få den bästa starten med sin nya bebis. Det är inte ovanligt att den första tiden hemma känns kaotisk och jobbig, framförallt om ni fått ert första barn. Tveka inte att boka ett möte!


Enstaka hembesök  1500:- (plus milersättning och körtid över 30 min.)

BB-hemma paket 5 000:- (plus milersättning och körtid över 30 min.)

kolik bebis barn

KOLIKBEHANDLING

Om din bebis är ledsen mycket och ofta kan det bero på kolik som kan bli hjälpt av akupunkturbehandling. Välkommen på ett besök för utredning och eventuell behandling av din bebis. Akupunktur är en mångtusenårig kinesisk läkekonst som utövas världen över.


Jag är utbildad i Västerlänsk medicinsk akupunktur och behandlar med enligt evidens och beprövad erfarenhet. Akupunktur fungerar genom att trigga igång kroppens egna smärthämmande system och kan på så sätt lindra smärta samtidigt som det ger en ökad cirkulation och en avsvällande effekt. Det kan också fungera lugnande och avslappnande. Biverkningarna är få, den vanligaste är liten stickblödning, där nålen suttit.


Behandling med akupunktur behöver upprepas i början gärna tre gånger per vecka för att sedan glesas ut. Ofta krävs minst fem behandlingar för att få riktigt god effekt. 


Akupunktur första besöket ca 1 h - 895:-

Resterande besök ca 30 min - 495:-

Paketpris 7 behandlingar 3 000:-

hemfödsel BB hemma gravid graviditet Halland

HEMFÖDSEL

Via BarnmorskeTeamet. Se barnmorsketeamet.se